Istoric

Activitatea de colecţionare a mărcilor poştale din judeţul Braşov este veche, datând încă de la sfârşitul secolului XIX. Din păcate, momentan, nu dispunem de prea multe informaţii precise şi documente din acea vreme, care să ne permită referiri amănunţite. In anii 1910-1930 exista o filială braşoveană a Clubului Filatelic din Sibiu, cu mai mulţi membri.

Conform revistei Concordia-Post din Germania (1938), în rândurile membrilor acestui club de schimb şi corespondenţă internaţională, figurau cca. 38 filatelişti din judeţul nostru. Primul document oficial de constituire a Cercului Filatelic Braşov (cunoscut până astăzi este procesul verbal de înfiinţare din 31 mai 1946, care precizează numărul de membri în 54.

Acest cerc după câţiva ani de funcţionare s-a desfiinţat. Cu ocazia centenarului primei mărci poştale româneşti în 1958 s-a înfiinţat Asociaţia Filateliştilor din România, respectiv şi filiala AFR Braşov.

In 1990, ca urmare a schimbării regimului, s-a desfinţat AFR-ul înfinţându-se Federaţia Filatelică Română, în prealabil la Braşov s-a constituit Asociaţia Filateliştilor din Braşov, asociaţie independentă – nonprofit – a cărui activitate continuă şi astăzi.